Μενού Κλείσιμο

Light & Shadow Ballet – Αθανάσιος Μπερούτσος

Το Light & Shadow Ballet είναι η νέα ατομική έκθεση γλυπτικής του Αθανάσιου Μπερούτσου, που πραγματοποιείται σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας (VR) και φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του εικαστικού http://www.beroutsos.gr/.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη  διαδικτυακά  http://www.beroutsos.gr/index.php/ektheseis/atomikes/235-2016-5

Ο Μπερούτσος κατασκευάζει έναν τρισδιάστατο πειραματικό εκθεσιακό χώρο για να παρουσιάσει την ψηφιακή εκδοχή των γλυπτών του με θέμα τις μπαλαρίνες και μοντέλο την “Άντζελα”. Στο Light & Shadow Ballet εξερευνά τις δυνατότητες της γλυπτικής στην εικονική πραγματικότητα και αναπόφευκτα οδηγείται σε μια ευρύτερη υπαρξιακή διερώτηση σχετικά με το εικονικό και το πραγματικό, την αλήθεια και την ψευδαίσθηση. Συνοψίζει τις παραπάνω αντιθέσεις στην θεμελιώδη αντίθεση-σχέση αλληλεξάρτησης του φωτός και της σκιάς, δημιουργώντας ένα μυστηριακό περιβάλλον όπου κυριαρχούν εντόνως εκφραστικά σώματα.

Γλυπτά και 3D γραφικά: Αθανάσιος Μπερούτσος, Πρωτότυπη μουσική: Χαρά Παλαιολόγου, Χορογραφία: Κωνσταντίνα Μαντζίκα, Επιμέλεια: Αλεξία Παππά

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Αθανάσιου Μπερούτσου για να περιηγηθείτε στην έκθεση, να κατεβάσετε τον κατάλογο της έκθεσης και να δείτε το συνοδευτικό υλικό:

Αθανάσιος Μπερούτσος – 2020 “Light & Shadow Ballet” online

Βιογραφικό

Ο Αθανάσιος Μπερούτσος γεννήθηκε το 1969 στο Baden της Ελβετίας. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητή τον Θεόδωρο Παπαγιάννη απ΄όπου έλαβε Πτυχίο Γλυπτικής το 1999 με Άριστα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε τέσσερις υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, διδάχθηκε Χαρακτική από τον Ιωάννη Παπαδάκη και παρακολούθησε μαθήματα στην Akademie der Bildenden Künste στο Μόναχο με καθηγητή τον Horst Sauerbruch. Το 2003 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» στην ΑΣΚΤ με επιβλέπων καθηγητή τον Γεώργιο Χαρβαλιά και βαθμό πτυχίου Άριστα. Το διάστημα 2007 – 2013 διετέλεσε διδάσκων (Π.Δ. 407/80) στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο μάθημα της Γλυπτικής.

Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις και 7 ατομικές, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και Δημόσιους Χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Please follow and like us:
Κατηγορία: e-Community