Μενού Κλείσιμο

Σχετικά με εμάς

Διαχειριστές της ιστοσελίδας

Δρ. Αλεξάνδρα Κουρουτάκη & Υπ. Δρ. Μαρία Δρακάκη

Με το βίωμα μιας προσωπικής  σχέσης με τις τέχνες & τον πολιτισμό και με την επιστημονική μας διαδρομή σε όλες τις βαθμίδες της  εκπαίδευσης,  επιχειρούμε  μια  δημιουργική συνεργασία με κοινή επιδίωξη την ενημέρωση, παραγωγή & προώθηση του πολιτισμικού αγαθού στα μέλη της κοινότητας, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Ο ιστότοπος προήλθε από τη συμπόρευση μας στα γοητευτικά μονοπάτια  που φωτίζουν οι τέχνες όταν συναντώνται και συνομιλούν με ειλικρίνεια και καθαρότητα.

Το όνομα « Art n’ Art» προέκυψε από την πρόθεσή μας να συμβάλλουμε

  • στην ενημέρωση, γόνιμη αλληλεπίδραση & αμοιβαία έμπνευση των μελών της κοινότητας, μέσω των τεχνών.
  • στην πρακτική των συνεργειών μεταξύ διαφορετικών μορφών τέχνης, πάντα  σε αυθεντικό  διάλογο.
  • στην προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού στο πολυσύνθετο  τοπίο της σύγχρονης Ευρώπης και στην αναζήτηση καταβολών & πολιτισμικών δεσμών με άλλες χώρες.
  • στη δημιουργία ενός σύγχρονου μοντέλου επικοινωνίας που θα ισχυροποιεί την πολιτισμική δημοκρατία και θα εξυπηρετεί τον πλουραλισμό των θέσεων για τις τέχνες γενικότερα αλλά και για τις εκδηλώσεις τέχνης που θα φιλοξενούνται στον ιστότοπο. H Ευρώπη επιδιώκει την ενότητα στην πολυμορφία. 

 «Η Ελλάδα, η χώρα των παράλληλων μονολόγων […] Σ’ αυτό τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται […]» έγραψε ο  ποιητής Γιώργος Σεφέρης, στην ομιλία του κατά την απονομή του Νόμπελ, 1963.

Με αυτές τις σκέψεις, συναποφασίσαμε, η κάθε μια από το δικό της μετερίζι, να συμπορευτούμε σε μια κοινή προσπάθεια με στόχο την ανάδειξη του εικαστικού έργου, των εικαστικών δημιουργών καθώς και του διαλόγου μεταξύ των τεχνών, μέσα από έναν γόνιμο πλουραλισμό προσεγγίσεων.

Σας περιμένουμε με χαρά για συμπόρευση στην κοινωνία του ΑRT n’ART!

Αλεξάνδρα Κουρουτάκη – Μαρία Δρακάκη